mencari teman baru :)

assalamualaikun :)

aku update entry nih mase perut aku bunyik bunyik lagu keroncong . cacing dalam perut tengah nazak mintak makanan . ahh ! peduli hape kau cacing . menyusahkan hidup aku jer . okeh , berdasarkan tajuk entry yang hot tersebut 'mencari teman baru' , sape sape yang masih single mingle tuh boleh lah isi borang penyertaan yer . haha(ade kne mngene ke ?) .



okay , kite straight to da point ! ekceli aku amat lah kebosanan duk kat umah ni . tak buat hape pon . cuma bila rajin tuh , aku kemas lah rumah ke , masak ke . tapi bosan jugak lahh . tade kawan nak bersembang kat rumah . kalau dulu , bila aku cuti sekolah , tak lah bosan sangat sebab aku pinjam anak jiran aku yakni fiena and adam (kembar) . aku soh dorang datang rumah . nanti boleh lah sembang ngan dorang , main lukis lukis , buat cekodok untuk dorang and macam macam lah . celoteh dorang tuh yang buat aku suka . ade jer benda nak tanye itu ini . urghh ! rindu adam and fiena :') 

tapi sekarang cuti aku dah tak same ngan adam and fiena . senang cter dah tak sama ngan budak sekolah lahh . yelahhh , time dorang cuti , aku dok study . time aku cuti , dorang dah habeh cuti . tah pape tah . tensen aku hoyyy ! adik aku pon same . sekarang amat lah busy ya amat . gi skola pagi , balik petang . ade latihan netball lah , ape lah . heyy , kau tak tau ke dik yang kakak kau nih sedang dilanda kebosanan yang melampau T_T angah pulak jauh . kat kuala selangor nun . balik pon dua minggu sekali . huh ! kalau angah ada boleh dok gelak guling guling ngn angah :')

so , demi mengelakkan aku kebosan lagi lepas nih , aku nak bela haiwan comel lah ! haha aku nak bela hamster ! boleh tak ? errrrr , memang agak musykil lah aku nak bela binatang berbulu nih . dengan kucing super duper comel pon aku boleh cuak kemain . bukan pe , aku suka kucing tapi takot (err mcm mne tuh ?) kawan kawan aku pon pelik awat aku lari lintang pukang bila ade kucing dok lalu sebelah aku . haha lawak lawak . sebab tuh aku nak try bela hamster dulu . mne la taw lepas nih boleh la aku bela kucing kan ?

hari tuh aku ade tanyer sorang kawan aku nih . dye baru jeh belah hamster . so , aku nak tnyer la best ke tak , senang ke tak bela hamster nih . ekceli aku tak berapa nak ingat lah perbualan ktorang mcm mne . tapi lebih kurang kat bawah ni lah -.-

aku
wehh , bosan dohh dok uma .

azran hazzani
kau bela lah hamster weh . macam aku , comel gila weh .

aku
hamster ? err , teringin gak . tapi aku takot lah ngan binatang berbulu nih .

azran hazzani
kau nak takot pe ? hamster jinak lahh -.-

aku
hamster ade macam kucing tak ?

azran hazzani
macam kucing ? tak lahh , hamter kecik jehh cute .

aku
bukan tuh lah maksud aku , hamter nih jinak nyer macam mne ? eshhh !

azran hazzani
hahaha tak cakap awal awal . hamster tak macam kucing lah . hamster kalau kite nak main main ngan dye kne amik dye sendiri . tak macam kucing . kucing kte just panggil jeh , dye dah datang . 

aku
ohhh ! okay .. lagi ?

azran hazzani
lagi satu , taik hamster nih tak busuk macam taik kucing . senang nak bersihkan ponn .

aku
best gak bela hamster nih kan ? nanti nak carik lah :) tapi kan weh , aku pon teringin nak bela kurakura lah . comel kot . haha

azran hazzani
ape lah kau nih . takde taste langsung . kurakura kau cakap comel ? apadaaaaa !

aku
comel lah ! kurakura yang kecik tuh . yang besar memang lah tak comel ! hadoyyyy !

azran hazzani
ahhh . susah nak jage . kne tukar tukar air bagai .

aku
-.-  alah ! kurakura bukan guna byak air ponnn . huh !

azran hazzani
yeelaaa moon ~

sekian

haaa , pastuh aku tanyer azran pasal harga . memang tak mahal sangat . kira okay lah untuk aku sebagai student :) yeyeyeye ! tak sabar aku nak carik hamster . nanti nak ajak nanie and lin gi carik hamster lah . heee

comel siyotttt ! haha


yang nih memang boleh jadi geng aku . kuat membuta ! :)



bukan hamster jeh comel , cage dye pon comel lote :D



haaa ! kurakura ni ponn superb comel kan ? wuuuuu ~


habis !
sekian :)










3 bisikbisik:

Verachman said...

ahaha...abg kite penah bela spesis ni gak..tapi mati kena bunuh dengan kucing kite..suke2..hahaha

hanani nadri said...

@Verachman urghhh ! cian hamster tuh :'( kucing ganas lah ! -.-

ceritaazranhazzani said...

aku baru baca weyhh!! bhahahahahaha