zaman dahulu kala Part 2

assalammualaikum :)

jam menunjukkan pukul 6.45 pagi (cehh !) . mood pagi yang baik . haha selalu lepas subuh kalau masih mengantuk lagi , memang aku pulun tidur balik . kadang kadang jeh aku straight tak tidur . haha tuh kalau kat rumah laaa . lagi lagi masih dalam mood cuti sem nih . memang kerap la kan aku tidur balik pas subuh . muahaha



aku ingat lagi mase aku form 1 . baru nak maningkat remaja la kann . bangun subuh pon liat . memang liat gila lah . (sekarang pon liat jugak tapi kurengggg) lagi lagi mase aku form 1 sekolah petang . memang sure lah lepas solat subuh aku membongkang balik . haha . tengah hari baru bangun . tuh ponn sebab nak gi sekolah . kalau takk , paham paham lah korang . mase form 1 aku masih naik bas gi sekolah . yelaaa , kecik lagi . mase tuh  mak abah risau gila nak bagi aku gi sekolah jalan kaki . padahal sekolah tak jauh mane pon . 

aku naik bas sampai la form 2 . mase tuh tak kesah sangat lah naik bas . sebab tgh hari kan panas . memang tak lah kalau aku nak jalan kaki mse tengah tengah panas tuh . buat ketiak basah jeh . haha

naik form 3 baru aku jalan kaki gi sekolah . dah remaja . mesti pandai berdikari . ada paham ? haha pagi pagi dah bangun . mandi , solat subuh and siap siap . pastuh gerak gi sekolah sama sama ngan kawan baik aku , ain syuhada . berdua jeh . sempoi ! form 3 aku agak aktif kokorukilum . mase tuh kelab usahawan muda memang kelab paling aktif . ekceli sejak aku form 1 aku dah join kelab nih tapi , tak bape nak menonjol sangat aku ni . pemalu . 



kenangan yang paling manis aku dapat mase form 3 nih dari kelab usahawan lah . hebatt ! macam macam anugerah kami dapat . urghhh ! rinduuuuu ! 

naik form 4 , aku sempat sekolah 2 minggu jeh . then aku pindah sekolah . dapat tawaran sekolah teknik kat kajang . mula mula memang tanak pegi . yelah , kita dah biasa sekolah sini kan , buat pe pindah ? then mak soh fikir leklok . abah soh buat solat sunat . aku ponn ikot cakap mak abah . aku dah decide tukar sekolah . bila di fikir fikir kan balik , boleh carik pengalaman baru . sekolah teknik dok hostel . segalanya perlu buat sendiri . 

mase mula mula tuh memang tak biasa . tapi lama lama  , oke la jugak . kene pandai bawak diri . nasib baik aku dapat kawan kawan yang ok . selamat aku . senior senior pon baik ngan aku . ade gak yang tak puas hati ngan aku . tapi aku buat bodoh jeh . aku pon tak paham celah mane dorang tak puas hati ngan aku . nak cakap aku hot . jauh sekali T__T serius aku rase nak benti skola jeh mase tuh . huwaaaa ! tapia ku kene sikit jeh . tuh pon atas sebab yang remeh . ade kawan aku nih kene lagi terok . T_T

then mase form 5 aku plak jadi senior . cehh ! bangga gila . padahal aku tak amik pot sangat lah pasal junior nih . aku tanak junior aku rse macam pe yang aku rase mase aku form 4 . asik kene maki hamun jeh . ade jeh yang tak puas hati ngan junior . yang aku tak tahan , ade senior maki hamun junior atas sebab yang tak matang . contoh , sebab berebut pakwe . haiyoo . matang la sikit . dah pakwe kau tuh dok gatal ngan junior . nak marah junior tuh nape ? cian kawan aku tuh menangis  T_T

so , aku tanak lah perkare nih berlaku mase zaman kesenioran aku . mase aku form 5 , aku jadik pengawas . perghh . pengawas yang rajin menjalankan tugas wooo . haha . perli diri sendiri sebernarnyer . memang tahap pemalas tuh dah maksimum . malas gila nak bertugas ! ahh ! gasak lah . peduli hape aku . heee


aku , berbaju biru . ieka , berbaju purple .

kawan baik aku mase kat teknik dulu , ieka . banyak tolong aku dalam segala hal  :) sumpah aku rindu mase zaman aku sekolah . even malas bermaharajalela , tapi hidup masih sempoi . tak siap homework pon masih boleh chill . tak siap pe lagi ? copy sudaa . haha dalam kelas pon boleh balun tidur . tuh part yang paling aku suka . toilet jadi rumah ke empat kami selepas rumah sendiri , dorm and kelas . haha dak pmpuan kann . paham paham jelah . tapi zaman tuh semua dah berlalu . sekarang masuk fasa baru bila kat ipt . lain sikit . assignment pon belambak lambak  T_T

okay , tu jeh lah . kalau aku rajin , aku sambung part 3 . kalau rajin laaaaa . hahaha

byebye

p/s : yang pasal berebut pakwe tuh kisah mase zaman kejunioran aku :)







2 bisikbisik:

akma daty said...

comel laa cartoon tu nani. :)

hanani nadri said...

@akma daty haha thank youu :) basah ketiak aku buat weh .