Apa kes Tengku Sophia hina ISLAM ?

assalamualaikum 

hari ni masa aku online twitter dan facebook , ramai pulak yang bercakap pasal Tengku Sophia . Siapa Tengku Sophia ? artis popular ? ohh , dia memang popular sekarang . popular sebab kelancangan mulut dia yang berani hina Islam . astagfirullahalazim . aku tak tahu apa masalah dia sampai dia tak reti nak hormat agama dan negara orang lain . terutamanya agama Islam . takkan sebab masih tak puas hati Malaysia memang game bola sepak hari tu ? kemonnn lah . kalau tak puas hati pon , jangan sampai menhina agama orang lain . perkara ni sangat sensitif !







 see ? barani sungguh dia ni . bawak bawak la bertaubat .



 till then ,
Hanani Nadri .
seorang rakyat Malaysia yang beragama Islam .
*aku tengah panas ni . grrr

 



43 bisikbisik:

Miss Xyz said...

adoihh, gila populariti ke apa? -.-" moga2 Allah beri petunjuk ;)

_NisaFuzi_ said...

bodoh gile minah ni. bakar je mulot die nani !

Nanie Ishak said...

laknatullah . moga allah berikan sesuatu yg bole buatkan dia sedar akn keindahan islam . amin :)

khaimoshie said...

peerghh..lgsi minah ni..lancang betul mulut hine agame islam..mmg da xlame la tu...tgu je la

hanani nadri said...

@Miss Xyz tulahh . tak tahu lah dia gila populariti ke apa . tapi menghina agama orang lain tu sangat2 kurang ajar .

hanani nadri said...

@_NisaFuzi_ huh ! dia bercakap tak guna otak . tu yang jadi macam tu . meh kita bakorrrr . grr

hanani nadri said...

@Nanie Ishak aminn . semoga dia sedar bahawa Islam itu sungguh indah :')

hanani nadri said...

@khaimoshie kann . biar dia mendapat balasan dari Allah .

rose nasri said...

ape jadah betina nie..? xde otak ke ape..? kalo x suke pon x perlu la nak melampau cantu skali... ko ingat ko bagos sgt ke pempuan...?? adeessss....

J.Syazwana said...

orang sekarang makin lama makin gila.

fasyariss11 said...

ya ALLAH, bukakan lah pintu hati tengku sophia...
ya ALLAH, engkau lah yg maha besar, maha agung, maha berkuasa, maha pengampun, maha pengasih, maha adil...dsb...berilah petunjuk kepada meereka yang sesat ya ALLAh...

shaqillahmohdsaid said...

astaghfirullahhhalazimmm... smoga Allah buka pintu hatinyaa:/

cahaya suria said...

minah ni mmg biul...tp kte yg duk bca ape yg dye ckp pn sma mcm kte yg duk ckp mcm tu...pndt sy la..

Asha Zamri said...

sabar semua.tak apa,azab menunggunya di akhirat.

My Blog said...

it true!!!minah 2 mmg sial!!mmg x slmt dunia akhirat dia 2,... gil2 j dye 2.,.,

Kira Kekuri said...

ohh ishk2, harap dia dapat hidayah. biarlah Allah yg membalas perbuatannya.

Hunny Kitty said...

org mcm ni dah buta hati barangkali.....hurmm doakan aje lah dia...

hanani nadri said...

@rose nasri semoga dia bertaubat :) amin .

hanani nadri said...

@J.Syazwana mungkin di cakap tak gunakan otak dia . main hentam jehh . takpe sama sama kita doakan dia dan kita sendiri dapat hidayah dari Allah :)

hanani nadri said...

@fasyariss11 amin , ya rabbal alamin :)

hanani nadri said...

@shaqillahmohdsaid aminn :)

hanani nadri said...

@cahaya suria :)

hanani nadri said...

@Asha Zamri betul , sabar :)

hanani nadri said...

@My Blog biar Allah saje yang menghukum dia :)

hanani nadri said...

@Kira Kekuri aminn :D

hanani nadri said...

@Hunny Kitty mari kita sama sama doakan dia :)

Abiey Libby said...

mntak2 laa p0mpuan ny mti cpat..bia dye mlutut mntak ampun dri Allah kt dlam sne..ish..cm kimak bet0l p0mpuan nyh!!aq d0akan k0 ditmpa sial smpai mti..muke cm anjing kurap..ade hati nk ktuk islam..

fidee said...

dpt hidayah?taubat?ya allah semoga engkau matikan dia dalam keadaan yang sehina-hinanya,sekeji-kejinya dan seburuk-buruknya...semoga hukumanmu untuknya menjadi petunjuk kepada musuh agamamu dan umatmu..amin

ACIK. ily said...

laknat betul pompuan ni !

lovecs said...

bodoh xmkn sayur mkn tahik je tahu ... ko ni mmg betine... betine x mcm ko... ko ni hampeh dh bodo da lh bgg ,,, giler sex lak 2 bangang dan baghal.... balik kampung tanam jagung lagi bagus r

RAGE said...

kuang hajaaa punya betina!! gerammm aku...rase nak siat2 lidah ngko!!

RafieJainuddin said...

go to this twitter account @imtengkusophia.she was hacked.ksia weh.

Afiq30 said...

sama2 lar kita doakan dye berubah.. kalo kita kutuk n maki dye pon kite jd same cam dye.. percaya Allah sentiasa ada, wish she got what deserve to her.. ya Allah, ampunkan dosa hambamu ini atas dosa2 yg telah kami lakukan...(",)

CikYarn said...

hai dear, boleh share link ni kan? :)

yana :) said...

Hidayah itu milik Allah . Allah boleh bagi sesiapa saje yang DIA nak . tengku ni x dpt Hidayah . jadi kite jgn slhkn die . kdg2 kite kne slhkn dri balik . sbb mungkin dia benci islam sbb penganutnye sndiri . dan tlg jgn maki die . mmg kite kne benci dgn ape yg tengku sophia buat . tapi ,, kite x boleh lah nak maki . ISLAM tak ajar kite untuk maki orang . nabi yg kena hina pun . still buat baik dgn org yg hina tu sebab nak tarik dia masuk islam . apeape pun , bnd ni . mg patot dan wajib kite benci dgn hati . tapi maki semula . bukan care nye .

ainurramuirnbeathadan said...

murah nye betina ni..bkn org ni..

number One said...

kasian cantik tapi kelakuan bejat kaya A*jing gak punya Otak...

salam dari Indonesia.

Chandra Pratama said...

Assalamualaikum.
Terima kasih udah kasi info, sblumnya saya blm tau siapa si Tengku Sophia ini, saya baru tau dari tweet teman dan saya lngsung search di Google.
Menghina agama apapun itu dlarang di Indonesia karena Indonesia berdasarkan Panca Sila yg sila pertamanya adalah Ketuhanan Yang Maha Esa. Saya prihatin trhadap kasus seperti ini, karena saya seorang Muslim dari Indonesia. Seharusnya ini gak perlu terjadi, mungkin si Sophia ini stress atau gila saya gak tau.
Tapi lebih baik kita REPORT SPAM akun @TengkuSophia, biar akun tsb di block oleh Twitter.

nini dwi lestari said...

akan di buktikan kebesaran Allah S.W.T kepada kamu, azab yang akan kamu terima sebentar lagi.

selamat menunggu azab. .

nini dwi lestari said...

ALLAH TIDAK AKAN DIAM. .

ALLAH S.W.T. AKAN MEMBUKTIKAN KEBESARANYA TERHADAP ORANG2 YANG MENCELA DAN MENGHINA KEBESARANYA.

AMMIIN

ALLAHU AKBAR. .
ALLAHU AKBAR. .

HIDUP ISLAM. .
ISLAM ITU SEBUAH AGAMA YG TERPUJI, KARENA DI DALAM ISLAM TOLERANSI YG BIJAK KEPADA SIAPAPUN.

sweetlittledandelion said...

asmkum, nk jelaskan kat sni ttg sesuatu..
tengku sophia x pnh wjud..
account twitter / fb u hnyalah brtjuan utk myamar mnjadi org lain..
photo2 yg di gunakan adlh hak milik gadis dr bandung yg brnama carella… yg skrg ni tlh pun brtudung…

ni pnjelasan carella ttg isu ni
http://www.youtube.com/watch?v=NMcJTN6IGcQ

Linda said...

Orang yg seperti ini tidak perlu dperingatkan lagi... langsung bunuh Saja....

naruto119 said...

sya pun orng kristian juga... tapi, sya tak setuju dengan kata2 hinah sofia kepada islam... dia juga tdak sepatutnya, menghina agama orang lain.. kita semua ada kpercayaan sendiri.... jangnlah kita menghina agama orang lain... dan jga malaysia adalah negeri yang baik bagi kami yang berakyat malaysia jadi janganlah menghina negeri kami dan agama orang lain ye sofia...(sedarlah sikit)