aku cinta ah cheng . aww !

assalamualaikum :)





























HAHA . sebagai introduction meh usha dulu gambo aku dengan bff aku .

okay . title entry hot gila kan ? sesungguhnya memang aku dah jatuh cinta dengan ah cheng . jejaka berketurunan cina . i love youu ah cheng :'D

beruntung gilaaa sape dapat ah cheng ni . dah la hensem , pandai masak pulak . sedapppp wooo . aku sebagai gelpren ah cheng yang manja ni dah dua kali rase masakan beliau .

detik pertemuan kami bermula di giant shah alam . tempat femes untuk budak poli , msu n ptpl berdating dan berjimba-jimba . kehkeh ohh , mase tuh aku ke giant bersama-sama nanie ishak dan lin adila . perut pulak tengah lapar . memang lapar tahap kebulur gila dah . then , ktorang cepat cepat lah cari tempat makan selain kfc dan mcD . jemu lah asik ngadap benda jadah tu jeh .

jalan punya jalan tetiba si nanie ishak ni ajak ktorang try makan kat AH CHENG LAKSA *nama panjang si manjaku ah cheng :D kahkahkah !

oh ah cheng sayang . i miss youuu :') kahkah !

okay , proceed . memandangkan perut ktorang tengah lapar tahap cacing dalam perut pon dah nak mampus , ktorang pon setuju saje dgn cadangan bernas nanie ishak .

aku dan nanie ishak mengambil keputusan selamat dengan order nasik lemak ayam special .
yelah . first time makan kat sini kan , takot pulak nak order menu yang pelik pelik sikit . kehkeh
nasik lemak nih memang superb lah aku cakap kau . ayam dia besar gabak . sedap gila ayam dia . ada dua jenis sambal di sediakan . sambal nasik lemak and kuah rendang . perghh . terliurr weh .





mengambil langkah berjaga-jaga lagi , ktorang pakat order air yang sama jenis . *padahal tak reti nak order hapee pon -..-
ice lemon tea ni sedap .


lin adila seorang yang sedikit berani . beliau order menu nasik makan dengan asam pedas ikan pari . ni pon sedap jugak . kuah dia pekat .

nasik putih ni sekali dengan kuah asam pedas dengan ikan pari tuh . yela , takkan kau nak hirup kuah tuh tanpa nasik kan . kebulur benoo .


tuntasnya *eceh ! HAHAHA . korang try la pulak makan kat AH CHENG LAKSA ni . nama je LAKSA . tapi ade macam macam menu kat sini . laksa dia aku penah rase jugak . pon sedap . kue teow sup dia pon not bad . cuba lah k ? tak menyesal punya . harga pon tak semahal mane pon . sesuai lah dengan aku as student yang perlu berjimat  :P

till then ,
i love u ah cheng :P



3 bisikbisik:

babyOrange said...

warrr ! tetibe lapar tgk pic mknn nie . huuu :*

Riea Fadani said...

seyes tibe2 lapa..even lepas lunch..ni nak kene g ni..

Miss Xyz said...

uishh, sdapnyaa! bila nk blnje.. elok2 dh jdi makwe ah cheng kan? konferm ada diskaun kan?

tp mknn dia halal kan?